טיפ ללחמניות ביס של תומר לחמים בלס
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טיפ ללחמניות ביס של תומר לחמים בלס

תמונה גרסת הדפסה

טיפ ללחמניות ביס של תומר לחמים בלס

קמח שמרים הוא אחת ההמצאות הכי טובות של השנים האחרונות. מעבר לעובדה שהוא מכיל את השמרים בכמות מדויקת, שמרים - אלה שלא בתוך הקמח - נוטים להתקלקל מהר יותר כשהם חווים חילופי טמפרטורות בתדירות גבוהה ובנוסף, מי שלא משתמש הרבה בשמרים עלול לגלות כי השמרים שקנה לפני כך וכך חודשים התקלקלו. כשהגילוי הזה מגיע אחרי שכבר התחלתם להכין את הבצק זה יכול להיות לא נעים. בנוסף, קמח השמרים הופך את המאפה לתפוח ואווירירי.

בדומה לקמח הלבן, גם את קמח השמרים יש לערבב וללוש זמן ממושך יותר לשם פיתוח רשת הגלוטן שבו. איך יודעים שהבצק תפוח מספיק? בעזרת האצבע. לוחצים על הבצק ועוזבים, אם השקע נעלם – הבצק תפוח דיו, במידה ולא, יש לתת לבצק זמן תפיחה נוסף.

ועוד טיפ:

עוגות ומאפי שמרים ניתן להקפיא מיד בתום האפייה ולחמם בתנור לפני ההגשה.

ויש גם מתכון:

>> לחמניות ביס של תומר בלס

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס