טיפ ללחם מחמצת שאור מלא של תומר לחמים בלס
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טיפ ללחם מחמצת שאור מלא של תומר לחמים בלס

תמונה גרסת הדפסה

טיפ ללחם מחמצת שאור מלא של תומר לחמים בלס

קמח חיטה מלא הוא קמח שנטחן מכל גרעין החיטה, כולל הנבט והסובין.

עבודה עם קמח חיטה מלא דורשת הרבה מים משום שקמח זה סופח אותם במהירות. קמח חיטה מלא דורש זמן לישה קצר משום שאין בו הרבה גלוטן.

מחמצת כדאי לשמור בטמפרטורת החדר בעת הגידול, אבל לא יותר מ-20 מעלות. זה אומר שבקיץ תצטרכו לשמור אותה  במקרר כבר מהיום הראשון.

ועוד טיפ:

קמח חיטה מלא יש לשמור בכלי אטום ובמקום יבש ולהשתמש בו כשהוא טרי.

ויש גם מתכון:

>> לחם מחמצת שאור של תומר בלס

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס