דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חומרי גלם בשימוש באפייה: בהכנת המאפה המושלם

תמונה גרסת הדפסה

חומרי גלם בשימוש באפייה: בהכנת המאפה המושלם

יש כמה דרכים להתפיח את המאפים שלכם. הנה העיקריות שבהם

לא אחת אנשים שאינן נוטים לאפות על בסיס קבוע שואלים את השאלה מה ההבדל בין קמח רגיל לתופח או מה ההבדל בין אבקת אפייה לשמרים ומתי משתמשים בסודה לשתייה. אז בואו נעשה קצת סדר:

שמרים

השמרים משמשים אותנו בעיקר להכנת לחמים.

הם בעצם סוג של פטרייה, שבמהלך העבודה איתה נוצר גז שיוצר את בועות האוויר וגורם לבצק לתפוח. ישנם מרכיבים מסוימים העוזרים להאצה של פעולת השמרים על ידי שחרור של פחמן דו חמצני.

ישנם כמה חומרי גלם שתפקידם הוא לסייע לפעולת השמרים ולגדילתם, כגון סוכר. לעומת זאת שומנים שונים, כגון ביצים, חמאה או שמן, יכולים להאט את פעולת השמרים והתפיחה ולכן מומלץ לא להשתמש בהם ישירות על השמרים.

כמו כן אין להשתמש בשמרים ישירות עם מלח או מים רותחים, משום שאז יכולה להיהרס כל פעילות השמרים.

טיפ בעת הכנת בצק ללחם: מערבבים את השמרים עם הקמח והסוכר, יוצרים גומה במרכז הקערה, מניחים בתוכה את שאר המרכיבים ורק אז מתחילים ללוש. כך נמנע מגע ישיר של השמרים עם חומרים מעכבי התפחה ויובטח לנו בצק טוב.

אבקת אפייה וסודה לשתייה

חומרי גלם נוספים שנועד לסייע באפייה הם אבקת האפייה והסודה לשתייה.

השימוש הנפוץ בהם הוא בעיקר באפיית עוגות בחושות, עוגיות, פשטידות ומאפים הדורשים "גובה" בעת האפייה.

אז מה בעצם ההבדל ביניהם?

ההבדל העיקרי בין השניים הוא התסיסה. הסודה לשתייה מתעוררת לחיים ותוססת כשהיא פוגשת חומר חומצי כלשהו, כגון מיץ לימון או יוגורט, ולעומתה אבקת האפייה תוססת ישירות גם במים או חלב.

ישנם מאפים שמשלבים שימוש בשני חומרים אלו יחד ליצירת תסיסה מוגברת וטובה יותר ויצירה של מאפים רכים כגון עוגות שוקולד מסוימות או עוגיות שוקולד צ'יפס.

ניתן כמובן לקנות קמח תופח שמכיל בתוכו כבר את אבקת האפייה במינון הנכון, אך גם בבית ניתן ליצור קמח תופח, כשהיחס הוא על כל כוס קמח כפית אבקת אפייה.

מומלץ לערבב את הקמח עם אבקת האפייה לפני ערבוב הקמח עם שאר המרכיבים, כך תיווצר ריאקציה של תפיחה אחידה בעת ערבוב החומרים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.