

נתקלתם במתכון שיש בו כמויות במשקל ואתם רוצים לדעת כמה זה בכוסות? רוצים להחליף חמאה בשמן ולא יודעים איך? קבלו את טבלת ההמרות השלמה
מידות אוניברסליות
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל
חומרים יבשים
קמח לבן
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
קמח מלא
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 8 גרם
אבקת אפיה וסודה לשתייה
1 שקית = 10 גרם = כף גדושה
1 כפית = 3 גרם
קמח תופח תוצרת בית
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה
שמרים
1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
קקאו
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם
סוכר חום
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כף = 8 גרם
קוקוס
1 כוס = 100 גרם
פרג טחון
1 כוס = 70 גרם
קורנפלור
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
אגוזים ושקדים
1 כוס קצוצים = 100 גרם
1 כוס טחונים = 85 גרם
חומרים רטובים
חמאה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
שמן
1 כוס = 200 גרם
100 מ"ל = 90 גרם
המרה מחמאה לשמן
משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. לדוגמא:
100 גרם חמאה = 85 גרם שמן = קצת פחות מ-100 מ"ל
דבש
1 כוס = 320 גרם
1 כף = 20 גרם
ביצים
XL (ענק) = 73 גרם ומעלה
L (גדול) = 73-63 גרם
M (בינוני) = 63-53 גרם
S (קטן) = מתחת ל-53 גרם
ג'לטין
1 שקית = 14 גרם
1 כף = 10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחס המרה - 1 שקית ג'לטין = 3.5 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 מ"ל מים
המרת גדלי תבניות עגולות
מקוטר 22 לקוטר 24 - להוסיף 20%
מקוטר 22 לקוטר 26 - להוסיף 40%
מקוטר 22 לקוטר 28 - להוסיף 60%
מקוטר 26 לקוטר 24 - להפחית 15%
מקוטר 26 לקוטר 22 - להפחית 30%
מקוטר 28 לקוטר 22 - להפחית 40%