דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המרת מידות, משקלים ונפח באפייה

תמונה גרסת הדפסה

נתקלתם במתכון שיש בו כמויות במשקל ואתם רוצים לדעת כמה זה בכוסות? רוצים להחליף חמאה בשמן ולא יודעים איך? קבלו את טבלת ההמרות השלמה

 

מידות אוניברסליות

1 כוס = 240 מ"ל

3/4 כוס = 180 מ"ל

2/3 כוס = 160 מ"ל

1/2 כוס = 120 מ"ל

1/3 כוס = 80 מ"ל

1/4 כוס = 60 מ"ל

1 כף = 15 מ"ל

1 כפית = 3 מ"ל

 

תמונה של חומרים יבשים


קמח לבן

1 כוס = 140 גרם

1 כף = 10 גרם

 

קמח מלא

1 כוס = 125 גרם

1 כף = 8 גרם

 

אבקת אפיה וסודה לשתייה

1 שקית = 10 גרם = כף גדושה

1 כפית = 3 גרם

 

קמח תופח תוצרת בית

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה

1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה

 

שמרים

1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

 

קקאו

1 כוס = 140 גרם

1 כף = 10 גרם

 

סוכר לבן

1 כוס = 200 גרם

1 כף = 12 גרם

 

סוכר חום

1 כוס = 240 גרם

1 כף = 15 גרם

 

אבקת סוכר

1 כוס = 120 גרם

1 כף = 8 גרם

 

קוקוס

1 כוס = 100 גרם

 

פרג טחון

1 כוס = 70 גרם

 

קורנפלור

1 כוס = 140 גרם

1 כף = 10 גרם

 

אגוזים ושקדים

1 כוס קצוצים = 100 גרם

1 כוס טחונים = 85 גרם

 

תמונה של חומרים רטובים


חמאה

1 כוס = 240 גרם

1 כף = 15 גרם

 

שמן

1 כוס = 200 גרם

100 מ"ל = 90 גרם

 

המרה מחמאה לשמן

משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. לדוגמא:

100 גרם חמאה = 85 גרם שמן = קצת פחות מ-100 מ"ל

 

דבש

1 כוס = 320 גרם

1 כף = 20 גרם

 

ביצים

XL (ענק) = 73 גרם ומעלה

L (גדול) = 73-63 גרם

M (בינוני) = 63-53 גרם

S (קטן) = מתחת ל-53 גרם

 

ג'לטין

1 שקית = 14 גרם

1 כף = 10 גרם

1 עלה ג'לטין = 4 גרם

יחס המרה - 1 שקית ג'לטין = 3.5 עלים

כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 מ"ל מים

 

תמונה של המרת גדלי תבניות עגולות


מקוטר 22 לקוטר 24 - להוסיף 20%

מקוטר 22 לקוטר 26 - להוסיף 40%

מקוטר 22 לקוטר 28 - להוסיף 60%

 

מקוטר 26 לקוטר 24 - להפחית 15%

מקוטר 26 לקוטר 22 - להפחית 30%

מקוטר 28 לקוטר 22 - להפחית 40%

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס