דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך לשפר את עבודת התנור שלכם

תמונה גרסת הדפסה

איך לשפר את עבודת התנור שלכם

התנור הוא כלי העבודה העיקרי בעבודת האפייה, אבל יש כמה טריקים שיכולים לשפר אף יותר את המאפים שאתם מכינים

ישנם סוגי אפייה רבים ומגוונים ורובם נתמכים על מסורות או על הרגלים. השימוש הנפוץ ביותר הוא השימוש הביתי והתעשייתי הנעשה בתנור אפייה.

חשוב מאוד לבחור את התנור בהתאם לרמת האפייה שלכם ולדרגת השימוש בו.

ברגע שקניתם תנור התואם את צרכי השימוש שלכם בו, ישנן כמה טיפים היכולים לשפר את התוצרים היוצאים ממנו בקלי קלות.

  • אופציית הטורבו. בכל תנור היום קיימת אופציה של טורבו. זוהי אופציה בה ניתן לאפות בשתי תבניות בו זמנית על ידי פיזור נכון ואחיד של החום בתנור. זוהי אופציה שמומלצת ממש לאפייה של ירקות, עופות ואפילו מספר סוגי עוגיות.

 

  • הפיכת התבנית על צדה התחתון. ניתן להפוך את התבנית על צדה התחתון וכך לאפות על המשטח ההפוך פיתות בחום גבוה מאוד, ולהפוך אותן לאחר כמה דקות.

 

  • הנחת אבן שמוט או משטח אפייה בתוך התנור. האבן או המשטח יביאו להעלאת הטמפרטורה של המשטח שעליו נאפה הבצק וכך ייתנו תוצאה קרובה מאוד לאפייה בטאבון בעת הכנת פיצות או פוקאצ'ות.

 

  • תבנית עם מים בתחתית התנור. הנחת תבנית מים בתחתית התנור תיתן את אפקט האדים שיתנו לכם תוצאה נפלאה בעת אפיית עוגת גבינה. כמו כן שימוש בתבנית עם מים ייתן תוצאה טובה ללחמים שאנו רוצים ליצור להם "קראסט".

 

  • שימוש בשפריצר. כן, אותו בקבוק מפלסטיק שרוכשים בכמה שקלים בודדים. ממלאים אותו במים וכשהתנור חם משפריצים מים על דפנות התנור, דבר שיוצר אדים בתוך התנור.

 

  • שימוש ברשת התנור. כשמכינים עוף בתנור ניתן לאפות אותו ישירות על רשת התנור ולהניח מתחתיה תבנית עם ירקות, כך שהשומן הניגר מהעוף ייתן את הטעמים שלו לירקות הנצלים תחתיו.

 

  • בימים קרים מומלץ להתפיח בצקי שמרים בתוך התנור כשהוא סגור וכבוי.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.