דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קרואסון גבינה

קרואסון גבינה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 40

אביזרים:

קערה

תבנית אפייה

נייר אפייה

 

מצרכים:

לקרואסון:

1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)

100 גרם גבינה פרמז'ן 27% שופרסל - מגוררת

100 גרם גבינת קשקבל - מגוררת

200 גרם חמאה - מומסת

3 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל - שטוחה

1 שקית אבקת אפייה שופרסל

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל  

1 שקית שומשום שופרסל

 

אופן ההכנה:

לקרואסון:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקרואסון ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. על משטח מקומח (לפי הצורך) מרדדים את הבצק.
  3. חותכים את הבצק למשולשים קטנים.
  4. מגלגלים כל משולש מן הצד הרחב לכדי יצירת קרואסונים קטנים.
  5. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הקרואסונים.

לציפוי:

  1. בקערה טורפים את הביצה.
  2. מברישים את הקרואסונים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
  3. מעבירים לתנור אופים בחום של 180-200 מעלות במשך כחצי שעה (או עד שהקרואסונים משחימים).

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

חוששים מהרעש של קולט האדים?

החשש לא מוצדק. הנה מה שאפשר לעשות

ודאו שהקולט מוצמד היטב לקיר, כדי שיהיו לו כמה שפחות רעידות, ושהפילטרים מוצמדים טוב לקולט. בנוסף, דגמים מסוימים של קולטי אדים מגיעים עם מנוע יניקה נפרד או חיצוני, מה שמקטין את עוצמת הרעש.
מה עדיף – גריל חשמלי או גריל גז?

אוהבים לעשות על האש? הטיפ הזה בשבילכם

התשובה תלויה בהמון דברים כמו כמה מקום יש לכם ומה התקציב שלכם. בכל מקרה כדאי לדעת שגריל גז מתחמם מהר יותר ודורש פחות זמן צלייה, ובנוסף לאוכל שהוכן בגריל גז יש יותר טעם של "על האש" מסורתי.
לחסוך בחשמל עם המקרר

הטיפ שיכסוך לכם הרבה

בחורף כדאי לכוון את התרמוסטט של המקרר לטמפרטורה גבוהה יותר בכמה מעלות. ככה הוא יצרוך פחות חשמל. רק לא לשכוח להוריד בחזרה בקיץ.