דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות בשר ביתיות ברוטב עגבניות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

סיר סוטאז'

סיר עמוק לאורז

קערת ערבוב

מחבת

 

מצרכים:

לקציצות:

1/2 קילו בשר צוואר טרי חלק אנגוס שופרסל - טחון

1 ביצה שופרסל

1/2 כוס פתיתי שיבולת שועל שופרסל

1 כף בהרט שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1 בצל גדול

1 כפית אורגנו יבש שופרסל

 

לרוטב:

1 קופסת עגבניות מרוסקות שופרסל

2 כפות רסק עגבניות שופרסל

5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1/2 כף סוכר לבן שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

2+1/2 כוסות מים

1 כפית אורגנו יבש שופרסל

1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל

 

לאורז:

1+1/2 כוסות אורז בסמטי קלאסי שופרסל

3 כוסות מים

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

אופן ההכנה: 

לאורז:

  1. בסיר מניחים את האורז עם שמן הזית והמלח ומטגנים במשך כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש ומבשלים עם כיסוי במשך כ-20 דקות.

 

לקציצות:

  1. קוצצים דק את הבצל.
  2. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  3. יוצרים מן המסה כדורים קטנים עד בינוניים.

 

לרוטב:

  1. בסיר רחב מניחים את שמן הזית, קופסת העגבניות המרוסקות, התבלינים היבשים, הסוכר, ורסק העגבניות ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים ומביאים לידי רתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי הבשר.
  4. מבשלים בכיסוי חלקי במשך כחצי שעה.
  5. בצלחת מניחים את האורז ועליו מניחים את הקציצות עם הרוטב ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס