דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קדרה צמחונית חורפית

מתכון לקדירה צמחונית בתנור

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 180 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

סיר קובנה בקוטר 28-26

מערוך

 

מצרכים:

לבצק:

1 קילו קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל

1/4 כוס סוכר לבן שופרסל

1 כף שטוחה מלח שולחן מעולה שופרסל

2+1/2 כוסות מים

 

למריחה:

100 גרם חמאה הולנדית שופרסל – מומסת

 

למלית:

1 שקית עלי תרד בייבי שטופים שופרסל

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 בצל גדול

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את עלי התרד ואת הבצל.
  2. במחבת מחממים את שמן הזית.
  3. מוסיפים את עלי התרד והבצל הקצוצים ואת המלח ומטגנים במשך כ-5 דקות.
  4. מסננים מנוזלים.
  5. בקערה גדולה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר.
  6. יוצרים גומה ובתוכה מניחים את שמן הקנולה, המלח והמים.
  7. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
  8. משאירים בקערה משומנת ומכוסה להתפחה של 40 דקות.
  9. לאחר 40 דקות מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  10. על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 2 סנטימטר ומורחים חמאה על כל העלה.
  11. מפזרים מעט מתערובת התרד על כל עלה ומגלגלים.
  12. חותכים לחתיכות באורך של כ-7 סנטימטר.
  13. משמנים היטב סיר קובנה ומניחים את חתיכות הבצק כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
  14. מתפיחים שוב במשך חצי שעה.
  15. לאחר חצי שעה, אופים מכוסה במשך כ-35 דקות בחום של 170 מעלות.
  16. לאחר 35 דקות מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות.

 

* הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד עגבניות מרוסקות, זיתים וביצים קשות.

 

בתאבון!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

עיצוב מרענן בקלות, במהירות ובזול

טיפ לעיצוב חדר האמבטיה

בקבוק ססגוני לסבון נוזלי, סבוניה מעוצבת, סט איכותי של פח ומתקן למברשת האסלה יכולים לרענן בקלות כל חדר אמבטיה ומתאימים לכל תקציב. אפשר גם לצרף עציץ קטן או אגרטל עם פרחים.