דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צ'ולנט עם קישקע - מסעדת שלייקס - בני ברק

חמין ליום קריר: מתכון לצ'ולנט עם קישקע

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות + לילה לבישול
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

סיר גדול ועמוק (5 ליטר) שניתן להכניסו לתנור / ניתן לשימוש על פלטה

 

מצרכים:

3 תפוחי אדמה - קלופים וחתוכים לחצאים
300 גרם שעועית לבנה שופרסל – לאחר השרייה בקערת מים למשך של לילה
500 גרם גריסים שופרסל
6 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון
2 ליטר מים
5 בצלים - קצוצים ומטוגנים
800 גרם בשר שריר טרי מוכשר אנגוס שופרסל - חתוך לקוביות גדולות
2 כפות פפריקה מתוקה במיכל שופרסל
1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

1/2 כף פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
3 כפות סוכר לבן שופרסל
 4שיני שום שופרסל

5 ביצים שופרסל

1 חבילת קישקע

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק מניחים את השמן והסוכר ומחממים עד לקבלת קרמל
  2. מוסיפים את הבשר, השעועית, חצאי תפוחי האדמה, המים, והתבלינים ומביאים לידי רתיחה.
  3. לאחר הרתיחה מוסיפים את הגריסים והביצים, מכסים את הסיר ומבשלים במשל כשעה על ש נמוכה.
  4. לאחר שעה מסדרים את הקישקע על הסיר ומעבירים את הסיר לתנור / לפלטת שבת למשך הלילה. 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס