דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גבינה אפויה בציפוי יוגורט וענבים

עוגת גבינה אפויה בציפוי יוגורט וענבים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 150 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

מעבד מזון

תבנית עגולה קוטר 26

תבנית נוספת - למים

נייר אפייה

מיקסר

 

מצרכים:

לקלתית:

250 גרם ביסקוויטים פתי בר שופרסל

200 גרם חמאה - מומסת

 

למלית:

200 גרם גבינת שמנת

500 גרם גבינת ריקוטה

3 כפות קורנפלור שופרסל

1 חבילת פודינג בטעם וניל שופרסל

3/4 כוס סוכר לבן שופרסל

1 כף גרידת לימון - מגוררת דק

5 ביצים שופרסל

 

לציפוי:

2 מיכלי יוגורט יווני 10% שופרסל

4 כפות פודינג בטעם וניל שופרסל

1 כוס ענבים אדומים שופרסל - חצויים

1/2 כוס עלי נענע שופרסל

1/2 כוס פיסטוקים קלופים

 

אופן ההכנה:

לקלתית:

  1. במעבד מזון מניחים את הפתי בר עם החמאה מומסת וטוחנים.
  2. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הפתי בר המרוסק ומהדקים היטב.

למלית:

  1. מפרידים הביצים לחלבונים וחלמונים.
  2. בקערת מיקסר מניחים את החלבונים עם הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף אחיד.
  3. בקערה מניחים את החלמונים עם גבינת הריקוטה, גבינת השמנת, הקורנפלור, פודינג הווניל וגרידת הלימון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקפלים את תערובת החלבונים עם תערובת החלמונים ומעבירים לתבנית האפייה.
  5. ממלאים תבנית עם מים עד לשליש מגובה התבנית.
  6. מכניסים לתנור את תבנית המים במיקום נמוך.
  7. מעבירים את תבנית האפייה עם העוגה לתנור שחומם שחומם מראש ל- 160 מעלות ואופים במשך כשעה.
  8. לאחר אפייה של שעה, משאירים את העוגה בתנור למשך שעה נוספת.

לציפוי:

  1. בקערה מניחים את היוגורט עם הפודינג ווניל ומערבבים.
  2. מורחים את תערובת היוגורט והפודינג על העוגה.
  3. מקשטים בענבים החצויים, הפיסטוקים ועלי הנענע ומעבירים למקרר עד להגשה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס