דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לאבנה

לאבנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות + 24 שעות המתנה
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

חיתול בד נקי או חתיכת בד

קערת ערבוב

חבל קשירה

צלחת הגשה

 

מצרכים:

6 מיכלי יוגורט יווני 10% שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל

3 כפות קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

2 כפות זעתר טחון

 

להגשה:

1 לחם טרי או 6 פיתות קטנות

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים את היוגורט עם המלח, השום הגבישי ועלי הטימין ומערבבים.
  2. מעבירים את התערובת לחיתול בד וקושרים מעל ברז או בחצר למשך לילה.
  3. לאחר שהיוגורט התגבש הופכים את הלאבנה על צלחת הגשה.
  4. מפזרים את הפפריקה והזעתר ומגישים עם זילוף שמן זית מעל.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מדיח זול – לא בהכרח פחות טוב

טיפ שיחסוך לכם כסף

יש בשוק המון מדיחים בהמון דגמים והרבה תוכניות ובהתאם גם הרבה רמות מחיר. אפשר בהחלט למצוא מדיח טוב בלי יותר מדי פונקציות שיכול להיות שאתם בכלל לא זקוקים להן.
חוששים מהרעש של קולט האדים?

החשש לא מוצדק. הנה מה שאפשר לעשות

ודאו שהקולט מוצמד היטב לקיר, כדי שיהיו לו כמה שפחות רעידות, ושהפילטרים מוצמדים טוב לקולט. בנוסף, דגמים מסוימים של קולטי אדים מגיעים עם מנוע יניקה נפרד או חיצוני, מה שמקטין את עוצמת הרעש.