דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלה לשבת

חלה לשבת

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 8 שעות
  • מספר מנות: 2 חלות

אביזרים:

קערת לישה/מיקסר עם וו לישה

תבנית אפייה

נייר אפייה

קערה להתפחה

 

מצרכים:

3+1/2 כפות קמח חיטה מלא מנופה שופרסל

3+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה שופרסל

1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1+1/2 כפות שמרים יבשים

200 גרם מחמצת

2 ביצים שופרסל

3 כפות דבש טבעי שופרסל

1+3/4 כוסות מים

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל טרופה

1 כף מים

1 שקית שומשום שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמחים עם השמרים, המחמצת, המים, הביצים, שמן הזית והדבש ולשים עד שהחומרים מתאחדים.
  2. מוסיפים את המלח ולשים במשך כ-5-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש מאוד (במידה ולשים ביד יש ללוש בין 10-12 דקות).
  3. מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה במשך כ-2-3 שעות.
  4. לאחר ההתפחה הראשונה, מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים ומניחים למנוחה במשך כ-20 דקות.
  5. לאחר 20 הדקות, יוצרים כדורים משמונת חלקי הבצק.
  6. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את כדורי הבצק ומתפיחים בשנית במשך כ-2-3 שעות.
  7. לאחר ההתפחה השנייה, מעבירים את הכדורים למשטח מקומח ומרדדים כל כדור לכדי רצועה.
  8. קולעים את הרצועות לכדי צורת חלות (2 חלות בינוניות).
  9. מניחים את החלות על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
  10. בקערית מניחים את הביצה עם כף המים וטורפים.
  11. מצפים את החלות בתערובת הביצה והמים ומצפים בשומשום.
  12. מניחים להתפחה נוספת במשך כ-20 דקות.
  13. מחממים תנור ל- 230 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית.
  14. מורידים את החום ל-210 מעלות ומכניסים את הבצק לאפייה במשך כ- 10 דקות.
  15. לאחר 10 הדקות, מוציאים את תבנית המים וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות (סך הכול אופים במשך כ-20 דקות בחום של 210 מעלות).
  16. מוציאים את התבנית ומסובבים אותה (כך שהצד שהיה קרוב לדלת התנור יהיה הצד שיכנס לעומק התנור).
  17. מורידים את החום ל-190 מעלות ואופים במשך כ-10 דקות נוספות.
  18. מוציאים את החלות בזהירות מן התבנית ומחזירים לתנור למשך כ-5 דקות עד שמתקבל צבע זהוב.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

האם לקנות כיריים אינדוקציה?

יתרונות וחסרונות

כיריים אינדוקציה הן המהירות והיעילות ביותר, וגם יותר בטיחותיות. החיסרון הוא מחירן הגבוה והעובדה שצריך לקנות עבורן סירים מיוחדים. בנוסף, יש מאכלים שהכנתם דורשת אש גלויה וגדולה ולכן בלתי אפשרי להכין אותם על כיריים אינדוקציה.
מדיח זול – לא בהכרח פחות טוב

טיפ שיחסוך לכם כסף

יש בשוק המון מדיחים בהמון דגמים והרבה תוכניות ובהתאם גם הרבה רמות מחיר. אפשר בהחלט למצוא מדיח טוב בלי יותר מדי פונקציות שיכול להיות שאתם בכלל לא זקוקים להן.