דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גראטן תפוח אדמה ממכר

מתכון לגראטן תפוח אדמה (תפח"א מוקרם)

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

מנדולינה

תבנית עגולה או מלבנית

 

מצרכים:

5 תפוחי אדמה

200 גרם גבינת קרם פרש או גבינת שמנת

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כפית אגוז מוסקט

2 שיני שום שופרסל - כתושות

50 גרם חמאה הולנדית שופרסל - בטמפרטורת החדר

1 מיכל שמנת להקצפה 38% שופרסל

3 כפות עלי קורנית (טימין) שופרסל

 

לאפייה:

150 גרם גבינת גאודה מעושנת שופרסל - מגוררת

1 בקבוק תרסיס שמן בטעם חמאה שופרסל - לשימון התבנית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
  2. בסיר מחממים את השמנת, החמאה, השום והתבלינים.
  3. כאשר השמנת מתחממת, מסירים מן האש.
  4. מוסיפים את הקרם פרש או את גבינת השמנת וטורפים היטב.
  5. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות (רצוי בעזרת מנדולינה).
  6. בתבנית משומנת מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה.
  7. מוסיפים מעל את בלילת הגבינות.
  8. מפזרים מעל את גבינת הגאודה ואת עלי הטימין.
  9. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-35 דקות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס