דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דגים, דגים, דגים!

שלם או פילה, ברוטב או על הגריל, כל מנה שתבחרו, תהיה קלה להכנה באופן בלתי רגיל! ים של מתכונים למנות דגים נפלאות ועסיסיות מחכים לכם בעמוד- החל ממסעדת אידי המפורסמת ועד הרשימות של אמא ועוד. בתיאבון...
דגים ובריאות

הטיפ של אידי מלך הדגים

מומלץ לשלב דגים בתפריט השבועי באופן קבוע. הם מלאים בחלבון, בוויטמינים ובחומצת השומן אומגה 3, שתורמת לבריאות הכללית של מערכת הדם והלב.
איך מומלץ להכין דגים?

הטיפ של אידי מלך הדגים

לכל דג יש צורת בישול שמתאימה לתכונות שלו. פורל ודניס מעולים בתנור, בורי וקרפיון מתאימים לקציצות ותבשילים, ובאגף הטיגון מככבים הברבוניה והאמנון. אם לא החלטתם על צורת ההכנה לפני הרכישה - לכו על סלמון ולברק, שמתאימים לכל דרכי ההכנה.
סוגים של דגי מאכל

הטיפ של אידי מלך הדגים

את דגי המאכל מסווגים על פי צורת הגידול שלהם: דגי ים, הגדלים בים ובמקורות מים טבעיים, ודגי בריכה, הגדלים בבריכות דגים מלאכותיות המיועדות לגידול דגים. לוקוס, בקלה, מוסר ים, מקרל וברבוניה הם דוגמה לדגים שמגיעים מהים. קרפיון, בורי, פורל ואמנון, לעומת זאת, גדלים בבריכות דגים.
מדוע לאכול דגים?

הטיפ של אידי מלך הדגים

דגי הים מכילים הרבה יוד. היוד חיוני לתפקוד בלוטת התריס, שאחראית בין השאר לחילוף החומרים שלנו, לתפקוד המוח ולפוריות.
צליית דג על הגריל

הטיפ של אידי מלך הדגים

לפני שאתם מכינים את הדג על הגריל, השרו אותו במיץ לימון במשך כרבע שעה. החומצה שבלימון מרככת את הדג ומקצרת את זמן הבישול. כך תוודאו שהוא לא יתייבש וייצא עסיסי במיוחד.
מתי להגיש את הדג?

הטיפ של אידי מלך הדגים

מומלץ להגיש את הדג מייד עם תום הבישול, ולא לכסות אותו. הכיסוי ממשיך את פעולת הבישול ועלול לגרום לדג להתייבש.
ייבוש הדג לפני ההכנה

הטיפ של אידי מלך הדגים

בין אם הוא טרי או מופשר, אל תשכחו לייבש את הדג לפני ההכנה. ספגו את הרטיבות שעל העור עם מגבת נייר. כך תוודאו שבזמן הטיגון העור ייצא פריך יותר, ובאופן כללי שהתבלינים והטעמים יספגו בו בצורה טובה יותר.
עמוד בטעינה ...