דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תפוח מסוכר בקרמל אדום

תמונה גרסת הדפסה

מאת: ענבל לביא - בלוג "פיית העוגיות"

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 5+

בעוד רגע קט יום העצמאות ה-70 למדינה בא עלינו לטובה.

פרט לביקורים הקבועים בבמות הבידור, הצפייה במופעי הזיקוקים וריסוס לכל עבר של ספריי שלג או חוטים, אין כיף יותר מלחגוג אותו בזלילת תפוחים מסוכרים על מקל, ממש כמו שאהבנו לאכול כשהיינו קטנים.

אז הפעם מכינים ליום העצמאות תפוחים מצופים בקרמל אדום בטעם של פעם, הממתק האהוב של הילדות במתכון מהיר וקל במיוחד להכנה, שישמח כל ילד וילדה.

התפוחים במיטבם ביום ההכנה קרוב לזמן הטבילה בקרמל האדום, אבל אפשר גם לעטוף אותם בנייר צלופן, ולשמור ליום-יומיים בקופסה אטומה.

רוצים לשדרג את התפוחים? תוכלו גם לטבול אותם בסוכריות צבעוניות, באגוזים קצוצים או בכל תוספת טעימה אחרת שהילדים הכי אוהבים. יום העצמאות שמח!

החומרים:

6-7 תפוחי עץ קטנים, אדומים או ירוקים

400 גרם (2 כוסות) סוכר

120 מ"ל (חצי כוס) מים

צבע מאכל אדום

 

 

כלים:

מקלות ארטיק

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התפוחים, מייבשים היטב ונועצים בראש כל תפוח מקל של ארטיק.
  1. מבשלים בסיר בינוני את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס. מוסיפים צבע מאכל אדום ומוסיפים לבשל על להבה נמוכה לעוד 6-10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך בגוון אדום עמוק, מכבים להבה.
  1. אוחזים בכל פעם תפוח בעזרת המקל, טובלים בקרמל ומסובבים כך שהתפוח מצופה היטב בציפוי קרמל דק מכל צדדיו, מניחים על נייר אפייה להתייצבות.
  2. עוטפים את התפוחים בנייר צלופן ושומרים בקופסה אטומה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס