דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קימצ'י - חמוצים יפנים שמכינים בשלוש דקות

תמונה גרסת הדפסה

מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 3 דקות
  • מספר מנות: 20

לשלל הסלטים שאתם מתכוונים להביא אתכם למנגל המסורתי של יום העצמאות, אתם מוזמנים להוסיף את החמוצים היפנים המעולים הללו, שבדרך כלל מוגשים במסעדות כאפריטיף לקראת הארוחה, ושטעמם החמוץ מתוק כל כך מפתה לזלול מהם עוד ועוד ועוד...

את החמוצים הללו ניתן להכין גם בהתראה קצרה ממש והם מוכנים לאכילה אפילו באותו היום, כשההכנה שלהם היא כל כך מהירה וקלה, שפשוט אין שום סיבה שלא תהיה צנצנת כזו באופן קבוע במקרר.

מכינים מראש ומביאים אתכם לפיקניק, כתוספת צבעונית, טעימה ומרעננת, ואתם יכולים להיות בטוחים שתחזרו הביתה עם צנצנת ריקה והמון בקשות למתכון...

אז מה צריך שיהיה בבית?

צנצנת זכוכית אטומה
1 כרוב לבן קטן
1 פלפל אדום
2 גזרים
2 מלפפונים ירוקים
4 כוסות מים
3 כוסות חומץ
1 כוס סוכר
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 כפית מלח
1 כף שמן

להגשה: שומשום שחור קלוי

מכינים בקלי קלות:

ראשית מעקרים את צנצנת הזכוכית: יוצקים לתוכה מים רותחים, שופכים, ומניחים להתייבש באוויר. (זה קורה בשניות)

שוטפים את הירקות, ואז:

חותכים את הכרוב לחתיכות די גדולות.

קולפים את הגזר וחותכים אותו לעיגולים בעובי של חצי ס"מ.

חותכים את המלפפון לעיגולים בעובי של חצי ס"מ, עם הקליפה.

את הפלפל חותכים לרצועות.

מניחים את כל הירקות בצנצנת הזכוכית. אפשר להניח אותם בשכבות או בצורה מעורבבת. זה לא משנה.

מכניסים לסיר את כל החומרים החל מהמים ועד למלח.

מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות עד שהסוכר נמס.
מכבים את האש, מוסיפים את השמן ומערבבים.

יוצקים את המים לכלי הזכוכית, ודוחסים את הירקות כך שכולם יהיו בתוך הנוזלים.

משאירים על השיש עד שהכלי מתקרר, ומכניסים למקרר למינימום שעתיים.

אחרי פרק זמן זה החמוצים כבר מוכנים, כשכל שעה נוספת תעשה להם רק טוב.

בהגשה בוזקים שומשום שחור קלוי, ומנשנשים בהנאה!

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס