דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ציפריגו (Chifrijo) – סלט אורז, שעועית וירקות מקוסטה ריקה

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 5-6

מאת: דפני פתיחה

אחד המאכלים הפופולריים בשווקי האוכל של קוסטה ריקה הוא סלט שכולל מרכיבים של ארוחה שלמה כגון אורז, שעועית, נתחי בשר ושפע של ירקות המעורבבים יחד ומוגשים לצד נאצ'וס ופרוסות אבוקדו, ושהכי כיף לזלול תוך טיול בנופיה של המדינה המדהימה הזו.

לכבוד המונדיאל, הסלט הכל כך צבעוני ועשיר הזה מגיע גם אלינו, ואתם מוזמנים להכין אותו ממש בקלות לקראת משחק הנבחרת של קוסטה ריקה כמות גדולה שלו, ולנשנש עם המשפחה והחברים.

במקור הבשר שמכינים איתו את הציפריגו הוא חזיר, אך כמובן שניתן להמיר אותו בכל סוג בשר שתרצו: שאריות של תבשיל בקר, בשר טחון מטוגן, או לעצלנים במיוחד, כמוני – פרוסות קורנדביף קנוי שחותכים לרצועות ועושות יופי של עבודה.

אז מה צריך שיהיה בבית?

2 כוסות אורז לבן מבושל
250 גרם שעועית אדומה משומרת (המשקל לאחר סינון)
1 בצל לבן יבש קלוף וקצוץ
2 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל אדום קטן קלוף וקצוץ דק
100 גרם נקניק קורנדביף חתוך לרצועות
חצי כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן לטיגון

להגשה: אבוקדו, שקית נאצ'וס

מכינים בקלי קלות:

מחממים מעט שמן במחבת גדולה ועמוקה, ומטגנים את הבצל עד לדרגת שקיפות.

מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.

מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומטגנים יחד שתי דקות.

מוסיפים את האורז המבושל, וממשיכים לטגן יחד עד שכל החומרים מתערבבים זה בזה.

מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה, ומוסיפים את השעועית האדומה, את הבצל האדום הקצוץ, את הקורנדביף ואת הכוסברה הקצוצה.

מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים.

טועמים ומתעלפים!

מחלקים לקעריות אישיות ומעטרים בפרוסות אבוקדו ומספר נאצ'וס לסועד.

עם מנה כזו נהדרת, אני מבטיחה לכם שגם מי שלא אוהב כדורגל יצטרף אליכם למשחק הזה!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס