דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פרחי כרובית ברוטב לימון ושום כמו במסעדות

תמונה גרסת הדפסה

מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 4

זוהי אחת המנות האהובות עלי, ואין מצב שאני לא אזמין אותה לפני החומוס פול במסעדה שבה היא מוגשת, כשלפעמים כל שאר הארוחה הוא רק תירוץ כדי לזלול ממנה עוד ועוד.

ל"ג בעומר הקרב הוא הזדמנות מצויינת ללמוד להכין אותה בבית, ולהביא לארוחה שמארגנים ליד המדורה, והיא תשתלב מעולה לצד הקרטושקס והבשרים על האש.

אפשר להשתמש בפרחי כרובית שלמה שחותכים ושוטפים, או אם עצלנים במיוחד (כמוני) להשתמש בזו שרוכשים כבר במצב הזה. מה שלא תבחרו, אתם תגלו שהמנה הזו כל כך קלה להכנה, שבאמת אין צורך לחכות לביקור במסעדה כדי לאכול ממנה, ותתחילו להכין אותה בבית באופן קבוע.

אז מה צריך שיהיה בבית?

אז מה צריך שיהיה בבית?
1 חבילה של פרחי כרובית (או כרובית שלמה שטופה ומפורקת לפרחים)
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון
מלח

מכינים בקלי קלות:

בסיר גדול מביאים מים לרתיחה.

מכניסים את פרחי הכרובית, מביאים לרתיחה מחודשת, ומבשלים עשר דקות בדיוק.

מוציאים ומסננים.

מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים את פרחי הכרובית עד להזהבה קלה.

מניחים בצלחת הגשה.

 

מערבבים את מיץ הלימון עם שמן הזית, השום והפטרוזיליה, מתבלים במלח, ויוצקים את הרוטב על הכרוביות המטוגנות.

ניתן לשדרג ולהזליף גם טחינה על המנה.

אוי, כמה שזה טעים!!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

ידיות איכותיות לארונות המטבח

טיפ לעיצוב המטבח

לא תאמינו כמה דבר קטן כמו הידיות של ארונות המטבח יכול לחולל שינוי גדול במראה שלו, בלי להוציא המון כסף. רק הקפידו על בחירת ידיות באיכות גבוהה כי זהו מרכיב שנמצא בשימוש יומיומי ולכן רצוי שיהיה עמיד וישרוד זמן רב.
חוששים מהרעש של קולט האדים?

החשש לא מוצדק. הנה מה שאפשר לעשות

ודאו שהקולט מוצמד היטב לקיר, כדי שיהיו לו כמה שפחות רעידות, ושהפילטרים מוצמדים טוב לקולט. בנוסף, דגמים מסוימים של קולטי אדים מגיעים עם מנוע יניקה נפרד או חיצוני, מה שמקטין את עוצמת הרעש.