דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיתות ביתיות חמות ורכות שמכינים במחבת

תמונה גרסת הדפסה

מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 12-14

אם חשקה נפשכם באטרקציה כייפית וטעימה במיוחד, אין כמו הפיתות הביתיות הללו, כדי לשמח לבב אנוש, ואשר ניתן להכין במחבת על הכיריים הביתיות או על המנגל בפיקניקים של יום העצמאות.

מכינים את הבצק מראש, מחלקים ומשטחים במערוך לכדורים, ומניחים אחד אחד על המחבת הלוהטת, שם יוכלו הסובבים לצפות בהנאה כיצד מתנפח הבצק והופך לפיתה חמימה ורכה שהכי כיף לזלול עם הסלטים והבשרים שהכנו על האש.

לאחר ההכנה שומרים את הפיתות עטופות בתוך מגבת עבה כדי לשמור כמה שיותר על הטריות שלהן.

אז מה צריך שיהיה בבית:

1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
בין 2 ל- 2+3/4 כוסות מים חמימים (הסבר במתכון)
חצי כפית מלח

 

מכינים את הבצק:

מכניסים לקערת מערבל את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן ו-2 כוסות מים.

מתחילים לערבל עם וו לישה ומוסיפים כל פעם מעט מים בהתאם לצורך עד שהתערובת מתגבשת.

יכול להיות שיהיה צורך בכל הכמות ויכול להיות שלא. בצק מושפע לרוב מרמת הלחות שיש באוויר ולכן צריך להיות זהירים עם המים, ולעבוד בסבלנות.

ממשיכים לערבל במשך 7 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד דקה.

מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.

לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל 12-14 כדורים בגודל שווה, ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.

 

אופים:

מניחים מחבת טפלון על הכיריים או על המנגל ומחממים אותה היטב על אש גבוהה.

מרדדים בכל פעם כדור אחד של בצק לצורה של פיתה, בגודל ובעובי. שימו לב שלא להפוך אותה לגדולה ודקה מדי, כדי שלא לקבל לאפה.. לא שזה רעיון רע. אתם יכולים לשמור לכם את זה כאופציה.

מניחים את הבצק המרודד על המחבת (אין צורך לשמן) ומחכים שהוא יתנפח.

ברגע שהבצק מתנפח, הופכים אותו ומנמיכים את האש. מחכים עוד דקה עד שהפיתה תזהיב מעט מהצד השני, מעבירים לצלחת, ומיד מכסים במגבת.

עוברים לכדור הבצק השני, ושוב – מגביהים את האש, מחכים שיתנפח, הופכים ומנמיכים את האש.

ממשיכים כך עם כל כדורי הבצק.

שומרים את כל הפיתות תחת מגבת במשך 10 דקות, כדי שהחום שלהם ימשיך להתפשט ולאפות אותן היטב מבפנים, ומגישים!

 

הפיתות טובות לאכילה מיד או באותו היום.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס