דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת תפוזים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת תפוזים ויוגורט - אוורירית ומעולה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אחרי ההכנות הקדחתניות וההשקעה הרבה במאכלי החג, הגיע הזמן לנוח ולהתפנק בהכנת מתכונים קלילים ומהירים שלא ידרשו מאיתנו יותר מדי טירחה.

הפעם מכינים עוגת תפוזים ויוגורט מעודנת רכה ואוורירית ב-5 דקות עבודה, שאפשר לחתוך לקוביות ולחלק בשמחה לכל האורחים שיגיעו להתארח בסוכה.

לעיטור מפזרים על העוגה שקדים פרוסים שמעניקים לה תוספת פריכות ומראה נאה,

ומפדרים אותה בנדיבות באבקת סוכר – אף אחד לא יוכל לסרב לפרוסה.

בברכת גמר חתימה טובה וחג סוכות שמח

עוגת תפוזים ויוגורט

החומרים:

150 גרם חמאה, רכה

250 גרם (כוס ורבע) סוכר

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

3 ביצים L

235 גרם (כוס ושני שליש) קמח

50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

200 מ"ל (גביע) יוגורט לבן

קורט מלח

120 מ"ל (חצי כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי

חופן שקדים פרוסים, לעיטור

אבקת סוכר, לניפוי

אופן ההכנה:

  1. לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים את החמאה הרכה עם סוכר וקליפת תפוז מגוררת כמה דקות לקרם בהיר ורך.
  1. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם תוך עירבול לאחר כל תוספת. מוסיפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח בכמה פעמים לסירוגין עם יוגורט ומיץ תפוזים ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
  1. משטחים את הבלילה בתבנית משומנת 20×30 ס"מ, מפזרים מעל חופן של שקדים פרוסים ואופים 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים ומנפים על העוגה אבקת סוכר לפני ההגשה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

עמעמו את האורות

טיפ לעיצוב הסלון

מנורה עם עמעם (דימר) בסלון יכולה בשנייה לשנות את האווירה שלו. אור רגיל/מלא יתאים רוב הזמן, אבל אם אתם מארחים חברים לערב נעים ושקט או סתם רוצים אווירה רגועה, עמעמו את האור והשינוי יגיע במהרה.