דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת שוקולד לבן ותפוחים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת שוקולד לבן בחושה בציפוי שוקולד לבן ותפוחים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: מעל שעה
  • מספר מנות: 5+

עוגת שוקולד לבן טעימה ומרשימה במיוחד עם כתר תפוחים וקרם שוקולד לבן

כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

לעוגת שוקולד לבן:
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות ( 120 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 ביצים L
2 מיכלי שמנת חמוצה יטבתה (400 מ"ל)
100 גרם שוקולד לבן עלית
2 כוסות (280 גרם) קמח
4 כפות (40 גרם) קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
לקרם שוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן עלית
1.5 (375 מ"ל) מיכל שמנת מתוקה יטבתה
קורט מלח
3 כפיות אינסטנט פודינג וניל
לתפוחים מקורמלים:
2 תפוחי עץ גראנד סמית
2 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1/4 כפית תמצית וניל

לקישוט:

20 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

• עוגת שוקולד לבן: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
• בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, סוכר, וניל ומלח עד לתערובת בהירה, אוורירית וקרמית.
• מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה.
• מוסיפים שמנת החמוצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
• שוברים את השוקולד לקוביות וממסים במיקרוגל או על בן מארי. עד להמסה מוחלטת.
• מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת תוך כדי ערבול במיקסר.
• מנפים פנימה קמח, קורנפלור ואבקת אפייה וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
• יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
• אופים 35-45 דקות או עד שהיא יציבה למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
• מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
• קרם שוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
• מצננים את התערובת במקרר במשך 4-5 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לחלוטין.
• מעבירים את התערובת הקרה לקערת מיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
• מצפים את העוגה בקרם בדפנות ובחלק העליון בשכבה די דקה ומעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ.
• מזלפים תלוליות קרם בשולי העוגה ושומרים במקרר.
• תפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 2*2 ס"מ.
• במחבת ממיסים סוכר עד שמתקרמל. כשהקרמל מוכן מוסיפים את קוביות התפוחים, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל.
• מבשלים את התפוחים בצורה זו במשך 5-10 דקות או עד שהם מתרככים ומתקרמלים.
• מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
• מסדרים קוביות תפוחים מקורמלים במרכז העוגה.
• קישוט: בעזרת קולפן יוצרים תלתלי שוקולד לבן ומניחים על גבי תלוליות הקרם.
טיפים ושדרוגים:
• חשוב להקפיד לקרר את הקרם עד שהוא קר לחלוטין, אחרת הוא עלול לא להתייצב כמו שצריך.
• שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 3-4 ימים, אך היא במיטבה ביום-יומיים שלאחר ההכנה.
• מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר ולא קרה לחלוטין מהמקרר. פשוט מוציאים אותה לטמפרטורת החדר כ-15 דקות לפני ההגשה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס