דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת קרמבו שוקו-וניל

תמונה גרסת הדפסה

מאת: ענבל לביא - בלוג "פיית העוגיות"

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד שעה
  • מספר מנות: 5+

הספירה לאחור לקראת פסח נמשכת!

אם גם אתם עדיין מחפשים עוגה נהדרת להתפנק איתה בליל הסדר,

אולי זו תהיה העוגה המושלמת עבורכם:

עוגת קרמבו שוקו-וניל בטעם של ילדות, קלה להכנה, ללא טיפת חמץ uתתקבל באהבה על ידי כל המשפחה.

העוגה מורכבת מתחתית שמנמנה של עוגת שוקולד עשירה וקטיפתית, מלית מהירה של קרם וניל וציפוי שוקולד מבריק מעל. אם זה לא מספיק, העוגה אינה מכילה קטניות וניתן גם להכין אותה בגירסת פרווה, מה שהופל אותה כאופציה נהדרת לבלות איתה את חול המועד או ערב החג.

בברכת פסח שמח!

החומרים:

לבסיס עוגת שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
80 גרם חמאה או שמן קוקוס
4 ביצים L, בטמפרטורת החדר
80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
קורט מלח

לקרם וניל:

500 גרם (2 גביעים) שמנת מתוקה חלבית או צמחית

120 מ"ל (חצי כוס) חלב או חלב סויה

80 גרם (חבילה) פודינג וניל אינסטנט כשר לפסח

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה חלבית או צמחית

מעט שוקולד לבן מגורר בקולפן, לעיטור

 

אופן ההכנה:

  1. לבסיס עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים תחתית תבנית 24 ס"מ בנייר אפייה.
  1. ממיסים את השוקולד והחמאה או שמן הקוקוס במיקרוגל, מצננים.
  1. בקערת מערבל חשמלי מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח 5-7 דקות לקצף תפוח וסמיך. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים קצרות לתערובת חלקה.
  2. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25 דקות כך שהעוגה תפוחה וחלקה העליון נראה יבש, מוציאים מיד את העוגה מהתנור לצינון מלא, העוגה תאבד מגובהה וזה בסדר.
  3. לקרם וניל: בקערת מערבל חשמלי מקציפים את כל חומרי הקרם לקבלת קרם יציב ומשטחים על העוגה, מעבירים לקירור ל-6 שעות או יותר.
  4. לציפוי: ממיסים יחד את חומרי הציפוי במיקרוגל לתערובת חלקה, מצננים היטב כך שהציפוי אינו חם למגע. יוצקים את הציפוי על העוגה ומקררים לחצי שעה. מעטרים בתלתלי שוקולד לבן

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס