דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מלבי פרווה

תמונה גרסת הדפסה

מאת ענבל לביא

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

כבר סגרתם את התפריט המלא לערב החג?

גם השנה הדודה מביאה את המנות הראשונות והסלטים המפורסמים שלה,

אמא אחראית על המנות העיקריות והאחות מביאה איתה שלל תוספות מפתות-

אבל מה שוב עושים עם הקינוח?

אם גם אתם עדיין לא בחרתם את הקינוח המושלם כדי להתפנק איתו בערב החג,
קבלו מתכון מנצח לקינוח שכולם יאהבו- מלבי פרווה עם רוטב של תותים טריים!  קינוח טעים במיוחד,

קל כל כך להכנה ופשוט נפלא אחרי ארוחה כבדה.

הקינוח שיוכיח לכל המשפחה שבאמת אין שום צורך בחמץ כדי לסיים את הארוחה עם קינוח מעולה.

malabi1

 

את המלבי ניתן להכין יום לפני ההגשה או אפילו בבוקר הסדר עצמו, ולשמור במקרר עד להגשה.

תוכלו גם לשנע את הקינוחים עצמם בקלות רבה לבית המארח, מאחר והם יחזיקו מעמד מחוץ למקרר במשך נסיעה ארוכה בלי שום בעיה.

בהצלחה ופסח שמח וכשר!

 

החומרים ל-6-8 קינוחים:

למלבי קוקוס:

600 מ"ל (פחית וחצי) קרם קוקוס

100 גרם (חצי כוס) סוכר

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים

60 גרם קורנפלור, מנופה
מעט תמצית ורדים, לפי הטעם

 

לרוטב תותים:

250 גרם תותים, בקוביות קטנות
50 גרם (רבע כוס) סוכר
45 מ"ל מים

2 כפיות מיץ לימון

1 כף קורנפלור, מנופה

מעט קוקוס טחון, לעיטור

מעט בוטנים גרוסים או חצויים, לעיטור

 

אופן ההכנה:

  1. למלבי קוקוס: מביאים לרתיחה בסיר בינוני קרם קוקוס וסוכר. במקביל מערבבים בקערה מים וקורנפלור מנופה לתערובת חלקה.
  1. מוסיפים את הקורנפלור המומס לקרם הקוקוס החם תוך טריפה, מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך טריפה רצופה לשתי דקות כך שהמלבי מסמיך מאוד. מוסיפים תמצית ורדים לפי הטעם ומערבבים.
  1. מחלקים את המלבי החם בין כוסות הגשה, מעבירים לקירור לכמה שעות לפחות.
  1. לרוטב תותים: מבשלים בסיר בינוני-קטן את קוביות התותים עם סוכר, מים ומיץ לימון עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. ממשיכים לבשל את הרוטב כ-5 דקות נוספות תוך עירבוב לעיתים עד לקבלת רוטב תותים דליל.
  2. ממיסים את הקורנפלור בכף מים ומערבבים לתוך הרוטב, מבשלים 3-4 דקות נוספות תוך עירבוב לעיתים כך שהרוטב מסמיך. מעבירים את הרוטב למסננת ומועכים בכף לרוטב חלק מגושים, מצננים היטב ומדללים במעט מים בהתאם לרמת המתיקות הרצויה.
  3. לפני ההגשה יוצקים מעט רוטב תותים לתוך כל כוס, מעטרים במעט קוקוס טחון או בוטנים.

malabi3

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס