דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בראוניז על מקל

תמונה גרסת הדפסה

מאת: ענבל לביא - בלוג "פיית העוגיות"

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 5+

ישראל חוגגת שבעים, ואנחנו כבר מתכוננים למנגל הקבוע של יום העצמאות, שכמו תמיד יהיהגדוש בהרבה אוכל טעים שכיף להכין ותענוג אמיתי לאכול.

אז חוץ מחומוס-צ'יפס-סלט, קבבים, נקניקיות ושיפודים על האש, אי אפשר בלי קינוח מתוק וטעים בלי יותר מדי עבודה שיוכל לשמש כסיום המושלם לארוחה.

אז הפעם מתפנקים בבראוניז על מקל – נשנושים חמודים וקלים להכנה שאופים בתבנית של מאפינס, נועצים על מקל, מצפים ומקשטים בכל מה שהילדים הכי אוהבים.

את הבראוניז המקסימים האלה אפשר להכין כמובן גם בגירסת פרווה, ומאחר ואינם דורשים קירור תוכלו לארוז אותם בקופסה אטומה, לקחת אתכם לדרך לשמור בצד עד לתום הסעודה.

החומרים:

לבראוניז:

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

170 גרם חמאה (או 130 גרם שמן קוקוס לגירסת פרווה)

3 ביצים L

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

1/4 כפית מלח

70 גרם (חצי כוס) קמח

20 גרם (2 כפות) קקאו

קורט אבקת אפייה

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

1 כף שמן קנולה

סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס טחון, אגוזים גרוסים

כלים:

מקלות ארטיק

אופן ההכנה:

  1. לבראוניז: מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים שוקולד מריר עם חמאה במיקרוגל, מצננים.
  2. טורפים בקערה ביצים, סוכר ומלח לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח וקקאו, מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלוקה. לסיום מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים להטמעה.
  3. מחלקים את הבלילה בין שקעים משומנים בתבנית מאפינס ואופים 20-22 דקות כך שהבראוניז אפויים למראה אך עדיין רכים במרכז, מצננים היטב ומעבירים לקירור מלא.
  1. לציפוי: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל או על גבי בן מארי (סיר המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים), מוסיפים שמן ומערבבים.
  2. מחלצים את עיגולי הבראוניז מהתבנית ונועצים בכל עוגה מקל של ארטיק, טובלים בשוקולד את כל עוגה עד חצייה ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס טחון או אגוזים גרוסים לקישוט. מקררים מעט להתייצבות הציפוי ושומרים בקופסה אטומה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס